۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم
سرخط خبرها

اعتبارات قطره‌چکانی، زخم‌های بخش درمانی مشهد را التیام نمی‌دهد | بودجه پروژه‌های بیمارستانی امسال فقط ۲۴۰ میلیارد تومان

  • کد خبر: ۲۲۲۶۱۲
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
اعتبارات قطره‌چکانی، زخم‌های بخش درمانی مشهد را التیام نمی‌دهد | بودجه پروژه‌های بیمارستانی امسال فقط ۲۴۰ میلیارد تومان
در بودجه ۱۴۰۳ برای پروژه‌ها و زیرساخت‌های بیمارستانی مشهد فقط ۲۴۰‌میلیارد تومان در نظرگرفته شده است.
محدثه شوشتری
خبرنگار محدثه شوشتری

به گزارش شهرآرانیوز دست‌کم ۳ هزار‌و‌۵۰۰ تخت بیمارستانی کم داریم و بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بیمارستان‌های دولتی شهرمان فرسوده و قدیمی اند و به نوسازی و تجهیزات جدید نیاز دارند. در طرف دیگر ماجرا با همین کمبود شدید تخت بیمارستانی و فرسودگی، قطب درمان شرق کشور هستیم که جمعیت مجاور و زائر و توریست‌های کشور‌های همسایه از خدمات درمانی ما استفاده می‌کنند. برای همین ضرورت امدادرسانی به وضعیت بیمارستانی مشهد، معادله مجهولی نیست که برای متولیان و مسئولان آشکار نباشد و از ضرورت آن خبر نداشته باشند.

درمان این درد‌های بیمارستانی مشهد، بودجه است و با این اعتبارات قطره‌چکانی که هر‌سال در آلبوم‌های بودجه‌های کشوری در نظر گرفته می‌شود، زخم‌های کهنه و دردناک بخش بیمارستانی این کلان‌شهر، درمان نمی‌شود. در بودجه‌۱۴۰۳ برای پروژه‌ها و زیرساخت‌های بیمارستانی مشهد فقط ۲۴۰‌میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که با یک حساب سرانگشتی این اعتبار کفاف التیام زخم‌های بخش درمان مشهد را نمی‌دهد.

به گزارش شهرآرا، اوایل هفته جاری ردیف‌ها و جداول بودجه‌۱۴۰۳ کشور رسانه‌ای شد که در نگاهی به بخشی از ردیف‌ها که به بخش بیمارستانی اختصاص دارد، فقط اسم چهار بخش بیمارستانی مشهد آمده است، آن هم با اعتباراتی که برای تحول در بخش درمان خیلی نمی‌توان به آنها چشم امید بست.

در‌مجموع برای تأمین تجهیزات و ماشین‌آلات و تعمیرات اساسی و بهبود استاندارد تجهیزات بیمارستان امام‌رضا (ع) در دو ردیف جداگانه، مبالغ ۵ و ۲‌میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که این ۷ میلیارد تومان چه دردی را دوا می‌کند؟! بماند که همین ردیف اعتبار‌ها هم هنگام تخصیص به‌ندرت به ۱۰۰‌درصد تخصیص می‌رسند. 

حال این رقم را بگذاریم کنار قیمت‌های سنگین تجهیزات پزشکی، یا تجهیز تخت‌های بیمارستانی. بنابر اعلام رسمی مسئولان وزارت‌بهداشت هزینه ساخت و ایجاد یک تخت بیمارستانی با احتساب فضای فیزیکی، ساختمان و تجهیزات به‌طور میانگین چهار‌و‌نیم‌میلیارد تومان است.

یا هزینه خرید و حتی تعمیر تجهیزاتی نظیر ام‌آر‌آی و سایر تجهیزات تصویربرداری، تجهیزات اتاق‌های عمل، آی‌سی‌یو و ... چند‌صد‌میلیارد تومان است که با مجموع اعتبار ۲۴۰‌میلیاردی که دولت برای بخش بیمارستانی مشهد در نظر گرفته است، حتی اگر همه این مبلغ ۱۰۰‌درصد تخصیص یابد، با این مبلغ در نهایت در طول یک سال می‌توان فقط ۵۳ تخت بیمارستانی احداث کرد.

بیمارستان حاشیه شهر، شاید تا سال‌۱۴۰۷

بیشترین اعتباری که دولت برای بخش بیمارستانی مشهد در نظر گرفته است، اختصاص ردیف بودجه ۱۶۱‌میلیارد‌تومانی به بیمارستان ۵۴۰‌تختخوابی حاشیه شهر مشهد است که در منطقه شهرک شهید رجایی و در شرق مشهد در حال احداث است. آخرین پیشرفت فیزیکی این بیمارستان ۳۰‌درصد اعلام شده است؛ بیمارستانی که با‌توجه‌به کمبود و حتی نبود بیمارستان در مناطق کم‌برخوردار مشهد، انتظار می‌رفت تا سال‌۱۴۰۴ طبق وعده اولیه مسئولان به اتمام برسد، اما در جدول بودجه کشوری برای سال‌۱۴۰۳ مبلغ ۱۶۱‌میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است و سال اتمام تأمین اعتبار را سال‌۱۴۰۷ آورده‌اند. این یعنی بیمارستان حاشیه شهر، شاید تا چهار سال دیگر.

نداشتن تأییدیه‌های آتش‌نشانی، بیماری دیگر بیمارستان‌های مشهد

بیماری دیگری که گریبان‌گیر بیمارستان‌های مشهد است و درمان آن همت مسئولان برای توجه و تأمین اعتبار را می‌طلبد، بحث ایمن‌سازی و مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها در برابر خطر آتش‌سوزی و سایر حوادث است. بنا بر اعلام وزارت‌بهداشت، ۶۷‌درصد بیمارستان‌های کشور فرسوده‌اند که این وضعیت در مشهد به مراتب با‌توجه‌به قدیمی بودن بزرگ‌ترین بیمارستان‌های دولتی آن، بیشتر مشهود است. بیمارستان امام‌رضا (ع) و بیمارستان‌قائم (عج)، دو بیمارستان مهم و بزرگ‌اند که در فهرست بیمارستان‌های فرسوده و قدیمی و نیازمند به بازسازی و تجهیز و نوسازی قرار دارند.

بدتر از این وضعیت، بحث نداشتن تأییدیه‌های ایمنی بیمارستان‌های مشهد است، چنان‌که بنابر آمار و اطلاعات ارائه‌شده از سوی سازمان آتش‌نشانی از میان ساختمان‌های با کاربری‌های متفاوت، مراکز بهداشتی و درمانی حداقل تأییدیه آتش‌نشانی را در مشهد دارند. تقریبا قریب‌به‌اتفاق بیمارستان‌های مشهد تأییدیه آتش‌نشانی مشهد را ندارند. همه این‎ها در حالی است که وقتی «گاندی» سوخت، همه به فکر ایمن‌سازی و تأییدیه ایمنی بیمارستان‌ها، به‌ویژه بیمارستان‌های بزرگ دولتی افتادند و با فروکش‌کردن موج خبری آتش‌سوزی بیمارستان گاندی، دوباره شاهد عادی‌انگاری‌های همیشگی شدیم.

با نگاهی به این وضعیت بخش درمان انتظار می‌رود متولیان به‌جای درنظرگرفتن اعتبارات قطره‌چکانی که بیشتر از یک مُسکن موقت راه‌گشا نخواهند بود، به فکر جراحی اورژانسی در وضعیت بیمارستان‌های کلان‌شهر مشهد باشند و نیاز‌های اعتباری آن را با تخصیص اعتبارات بیشتر یا روش‌های مشارکتی تأمین کنند.

مُسکن، به‌جای جراحی اورژانسی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->